Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Wederom drie cheeta welpen in beslag genomen in Somaliland

Stampersgat, 18 maart 2022

En wederom zijn er 3 cheeta welpen in beslag genomen door autoriteiten in Somaliland. Een vierde welp was reeds overleden. De dieren werden ter verkoop aangeboden door een groep mannen die inmiddels gearresteerd zijn. De autoriteiten van Somaliland doen schitterend werk maar het lijkt vechten tegen de bierkaai. Recent werden nog 15 welpen in beslag genomen.

Helaas zijn er nog steeds mensen, vooral in het Midden Oosten, die een cheeta als huisdier willen hebben. De dieren worden daarom uit het wild geroofd en veelal gesmokkeld naar Yemen vanwaar ze verder het Midden Oosten ingaan. De subpopulatie cheeta's uit de Hoorn van Afrika dreigt door deze grote handel uit te sterven.

Als SPOTS voeren wij een actieve lobby in de politiek, o.a. op dit onderwerp. Deze (illegale) handel wordt behandeld tijdens CITES bijeenkomsten. Mede door onze lobby krijgt de cheeta extra aandacht in de door hen op te zetten Big Cat Task Force. Een grote CITES top staat eind dit jaar gepland. Wij doen ons uiterste best om de cheeta hierin prominent naar voren te brengen.