Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAN DE AANKONDIGING OVER HET BEINDIGEN VAN DE FOKINDUSTRIE IN ZUID AFRIKA?

Op dit moment is er een discussie gaande wat te doen met alle leeuwen die nu in gevangenschap zitten, wanneer de fokindustrie stopgezet wordt. De stap die waarschijnlijk genomen gaat worden staat als antwoord hieronder beschreven.

VRAAG : Wat gebeurt er met alle leeuwen die momenteel in gevangenschap zijn?

ANTWOORD: De HLP-aanbevelingen en de aankondiging van de minister betekenen een belangrijke verandering in de manier waarop met het fokken van leeuwen omgegaan moet worden en we juichen de minister, haar departement en het HLP toe voor het zetten van de eerste stap op wat ongetwijfeld een lange en hobbelige weg zal zijn.

Dit 'taakteam' kan vervolgens beoordelen en monitoren welke dieren gered kunnen worden en welke niet. De ongelukkige realiteit is dat het onmogelijk zal zijn om duizenden dieren in opvangcentra te plaatsen, vooral omdat zoveel van deze dieren zijn ingeteeld of zelfs gekruist, fysiek ongezond zijn en/of mentaal zijn mishandeld. Uiteindelijk zijn alle leeuwen in gevangenschap gefokt om simpelweg te worden gedood in angstaanjagende omstandigheden, dus misschien is euthanasie de meest humane optie.

We maken ons zorgen over de toekomst van de duizenden leeuwen in gevangenschap, maar dit is geen reden om de status-quo van uitbuiting voort te zetten. Het 'niets doen'-scenario leidt simpelweg tot veel meer dierenleed in de toekomst.

Het HLP-rapport spreekt van een nationale audit, die zal plaatsvinden op de bestaande leeuwenpopulatie in gevangenschap om het aantal carnivoren en hun huidige gezondheidstoestand te identificeren. Zodra een dergelijke audit is uitgevoerd, kan een euthanasieplan worden opgesteld, zoals voorgesteld door het HLP. Dit zal uiteraard hand in hand moeten gaan met het aanbevolen fokmoratorium.

Lees de discussie op: https://www.facebook.com/BloodLionsOfficial/posts/4031861700261496

“een opmerking hierbij: dit is geen standpunt dat wij als SPOTS innemen, maar louter berichtgeving over de lopende discussie”