Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Vrijwilligster aangevallen door Cheetah

Onderstaand bericht maakt nog maar eens duidelijk dat de omgang met wilde dieren heel erg verkeerd af kan lopen!
 
BREAKING NEWS: Internationale vrijwilliger komt naar voren na recente aanval door cheeta in gevangenschap in een Zuid-Afrikaanse knuffelfarm.

https://www.facebook.com/BloodLionsOfficial/videos/875617819708081

Een jonge vrouwelijke vrijwilliger uit België, die vrijwilligerswerk deed in een opvangcentrum voor wilde dieren in gevangenschap in Zuid-Afrika, raakte vorige maand getraumatiseerd na een aanval door een in gevangenschap levende cheeta. Amandine Lequime filmde haar collega tijdens het voeren buiten het verblijf van de cheeta. Zodra hij het hek van de omheining opende, naderde een van de cheeta's Lequime snel, sprong op haar rug en mikte op haar keel.
“Ik verloor mijn evenwicht en viel op de grond, waar de cheeta in mijn armen en benen bleef bijten en klauwen totdat de facility manager erin slaagde de cheeta van me af te krijgen. Ik belandde in het ziekenhuis voor behandeling van verschillende diepe bijtwonden en snijwonden die spierschade veroorzaakten en hechtingen vereisten”, zegt Lequime.
“Hoewel de instelling me smeekte om het incident stil te houden, wil ik niet dat andere vrijwilligers soortgelijke beangstigende ervaringen meemaken. Mensen moeten begrijpen dat het aantrekkelijk is om dicht bij wilde dieren te zijn, maar niet veilig."