Selfie met een dier? Niet in Costa Rica

Stampersgat, 2 november 2019
 
Costa Rica lanceerde onlangs een campagne om bezoekers van het land te ontmoedigen selfies te maken met wilde dieren. Dit kondigde het ministerie van Milieu en Energie aan afgelopen week.
 
"We willen voorkomen dat bezoekers dieren voeren, foto's maken en manipuleren," zei de vice-minister, Pamela Castillo, terwijl ze de campagne lanceerde.
 
Veel lokale en buitenlandse toeristen bezoeken de nationale parken van Costa Rica op zoek naar apen, luiaards, toekans en andere dieren in het wild.
 
Costarica is het eerste ter wereld dat een nationale campagne lanceerde tegen 'wrede of ongepaste selfies met wilde dieren', zei het ministerie.
 
Volgens Castillo kunnen selfies van dieren "stress en lijden" veroorzaken voor de dieren en zelfs toeristen in gevaar brengen. Dat gegeven stond aan de basis van de campagne voor duurzaam toerisme, genaamd "Stop animal Selfies" (#stopanimalselfies).

Het ministerie gebruikte bij de campagne een studie aan van de World Animal Protection Organization die vond dat Costa Rica op nummer 7 staat van landen waar de meeste "ongepaste" natuurfoto's worden gemaakt.
 
"De milieu- en toerismesector komen samen om deze praktijk te stoppen en een voorbeeld in de wereld te zijn, hopend om anderen te motiveren om direct contact en selfies met wilde dieren in gevangenschap of in hun natuurlijke habitat te vermijden," zei het ministerie.
 
Voor mensen die nog steeds een selfie willen maken met een dier, zijn er op de luchthavens en populaire toeristische locaties van Costa Rica knuffeldieren geplaatst als een alternatief voor een selfie zonder schuldgevoel.
 
Lees hier het volledige artikel.