Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Memphis Depay met leeuwenwelp op foto op Instagram

Stampersgat, 1 april 2020

Memphis Depay, bekend voetballer, plaatst een foto op zijn Instagram account waarop hij te zien is met een leeuwenwelp in zijn armen. Zo te zien houdt Memphis van leeuwen en daar zijn we uiteraard heel blij om:) Leeuwen zijn schitterend en welpjes zijn cute. Maar dit geeft natuurlijk een volstrekt verkeerde boodschap af. Leeuwen zijn GEEN huisdieren. Het is onduidelijk waar de foto genomen is maar je vraagt je af waar het dier blijft als het niet langer zo 'knuffelbaar' is.

Door dit soort foto's worden mensen ook op verkeerde ideeën gebracht. Zeker als ze komen van een boegbeeld als Memphis Depay. Eenmaal in de gelegenheid, kunnen deze mensen naar knuffelfarms gaan om ook zo'n leuk momentje met een welpje mee te maken. Daarmee bijdragend aan heel veel dierenleed. Dit is zo jammer want Memphis houdt duidelijk van leeuwen. Met die liefde en zijn bekendheid, zou hij dus juist veel goeds voor deze (uitstervende) dieren kunnen doen.

We pakken het dus positief op en zien het als een kans. We gaan een poging doen Memphis via zijn management en social media kanalen te benaderen. Hopelijk leidt dit tot een gesprek waarin we kunnen uitleggen dat dit niet ok is. Maar dat er zoveel andere manieren zijn om leeuwen wel te helpen - iets waarbij Memphis zeker een mooie bijdrage kan leveren.

Gelukkig ook een heleboel reacties onder de foto die duidelijk maken dat velen dit geen fijne foto vinden, o.a. van Kjeld Nuis en Gordon. Dank!