Man steekt arm door omheining en wordt gebeten door leeuwin

Stampersgat, 17 april 2019

Een leeuwin heeft een Zuid-Afrikaanse man gebeten toen hij het dier probeerde te aaien. Ondanks de waarschuwingen stak de man zijn arm door de elektrische omheining heen, waarop de leeuwin hem in zijn arm beet.  

De 55-jarige Pieter Nortje was voor zijn tiende huwelijksverjaardag op vakantie in het Tikwe River Lodge-verblijf in Virginia in de Zuid-Afrikaanse provincie Vrijstaat. Tijdens de vakantie planden ze onder andere een bezoek aan de katachtigen.

In de video is te zien hoe de man zijn hand door de elektrische omheining van het territorium steekt. Hij aait een leeuwin en doet dat nog eens wanneer er nog een tweede leeuwin komt aangelopen.

De tweede leeuwin bijt zich echter meteen vast in de onderarm van de man.  Pas na enkele seconden verliest de leeuwin haar grip en laat ze de arm los. Zijn vrouw schreeuwt het uit terwijl ze de vreselijke gebeurtenis filmt. Volgens lokale media beet het roofdier tot op het bot. De man werd meteen naar het ziekenhuis in Bloemfontein gebracht. Hij liep ook een septische shock op waarbij bacteriën in de bloedbaan belandden. De man verkeert in een stabiele toestand, maar of zijn arm te redden valt, is niet bekend.

De lodge organiseert naar eigen zeggen al zes jaar bezoeken aan de leeuwen, zonder enig incident. Volgens de woordvoerder is het verblijf niet aansprakelijk, omdat er duidelijke waarschuwingsborden staan dat je de dieren niet mag aanraken.
 
Lees hier het volledige artikel.