Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Leeuwen Mufasa en Soraya hebben jouw hulp nodig!

Stampersgat, 9 november 2020

Herinneren jullie je de leeuwen Mufasa en Soraya nog? Meer dan 3 ½ jaar geleden werd Mufasa door autoriteiten in Zuid-Afrika in beslag genomen bij particulieren. Die wilden hem als huisdier houden. Hij werd naar Tjitske gebracht; zij is niet alleen dierenarts maar ook verantwoordelijk voor een opvangcentrum. De bedoeling was dat Mufasa hier slechts tijdelijk zou blijven en vanaf hier naar zijn new forever home zou gaan.

Helaas besloten de autoriteiten dat ze hem wilden gaan ‘veilen’. Omdat Zuid-Afrika berucht is vanwege canned hunting EN Mufasa een zeldzame witte leeuw is, vreesde Tjitske voor zijn leven. Ze weigerde hem over te dragen en dit leidde ertoe dat er nu een rechtszaak loopt. De rechtszaak is al vele malen verdaagd, vooral door toedoen van de autoriteiten. Die hopen waarschijnlijk dat met dit vertragingsproces, uitputting toeslaat en Mufasa en Soraya daardoor door Tjitske worden overgedragen. Op de dag dat hun zaak weer voor de rechtbank zou komen, brak Corona uit. Het is nu volstrekt onduidelijk wanneer de rechtszaak gaat voorkomen.

Intussen lopen de kosten voor Mufasa door. Mufasa heeft inmiddels een partner heeft gevonden in Soraya,een leeuwin die ook moest worden opgevangen. Beiden zullen naar opvangcentrum Panthera gebracht worden (Western Cape) althans, als de rechtszaak gewonnen wordt. Tot die tijd is Tjitske dus verantwoordelijk voor hun opvang. En die kosten zijn nu dus wederom verlengd.

Er moeten dus fondsen binnenkomen en wij willen helpen. Tjitske draagt al zolang in haar eentje de verantwoordelijkheid voor deze dieren. Eerder hielpen we al waardoor er een beveiligingssysteem geïnstalleerd kon worden, nodig voor de veiligheid van de dieren. Want helaas vindt er ook regelmatig stroperij plaats op leeuwen in gevangenschap. Wij zullen de donaties die wij in de maand juli ontvangen bijvoorbeeld via iDeal, inzetten voor Mufasa en Soraya. Helpen jullie mee? Alle giften helpen! 

Je kunt doneren via onze website, bijvoorbeeld middels iDeal, 
of rechtstreeks op Mufasa’s fundraising pagina.

Dank!

Simone Eckhardt
SPOTS