Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Landelijke congresdagen duurzaamheid in toerisme 2020 afgerond

Stampersgat, 2 december 2020


Donderdag 26 november vond voor het derde jaar het landelijke congres 'duurzaamheid in toerisme' plaats. SPOTS was een belangrijke initiator van deze jaarlijks terugkerende dagen die tweemaal per jaar georganiseerd worden. Een maand geleden waren studenten van Wageningen University en inHolland aan de buurt, nu waren het studenten van Stenden en Saxion.

In de ochtend werd de documentaire Blood Lions vertoont die geheel ingaat op de fokindustrie van leeuwen in Zuid-Afrika; ze worden voor een belangrijk deel gefokt voor de toerist die er excursies mee kan maken. Daarna volgden presentaties van de ANVR, TUI en SPOTS over hoe het in de praktijk werkt; uit faseren van wilde dieren in excursies en het dierenleed achter dit soort excursies. De dag werd afgesloten met vragen, discussie en stellingen.
 
Zo'n 130 studenten deden mee, ook veel internationale studenten. En dat is waarom we hier zo'n voorstander van zijn. Bewustwording is zo essentieel; als toekomstige beleidsmakers in toerisme (in en buiten Nederland) weet hebben van dierenleed achter excursies, des te eerder kunnen we er een einde aan maken.
 
Saxion University of Applied Sciences,  NHL Stenden, TUI en ANVR dank!
 
Foto: door Corona kon ook dit congres niet life plaatsvinden en verliep alles digitaal.