Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Interview met Lord Ashcroft over undercoveronderzoek naar leeuwenfokkerij in Zuid-Afrika

Stampersgat, 24 juli 2020
 
Onlangs berichtte we over een undercoveronderzoek van Lord Ashcroft naar de leeuwenhouderij in Zuid-Afrika. Lord Ashcroft, een Britse zakenman, filantroop, auteur en opiniepeiler, gaf opdracht tot een undercoveronderzoek van een jaar - met de codenaam Operation Simba - waarbij voormalige Special Forces en veiligheidsagenten waren betrokken. Het resultaat was een verontrustend inzicht in de gruwelen en illegale praktijken die in verband staan met de leeuwenhouderij in Zuid-Afrika.
 
In het licht van zijn onthullingen riep Lord Ashcroft onder andere de Zuid-Afrikaanse regering op de "gruwelijke en beledigende" leeuwenhouderij te stoppen en drong er bij de Britse regering op aan nieuwe invoerwetten in te voeren om de praktijk te ontmoedigen. De groeiende handel in leeuwenskeletten is tientallen miljoenen euro’s per jaar waard en voorziet in een onverzadigbare wens in Zuidoost-Azië en China naar 'traditionele' medicijnen, waaronder afrodisiaca.

Toeristen helpen onbewust de gruwelijke handel aan te moedigen door te betalen om met welpen te spelen of te gaan wandelen met jonge leeuwen: dieren die onveranderlijk voorbestemd zijn om te worden geslacht of gejaagd. Ian Michler van de organisatie Blood Lions heeft recent Lord Ashcroft geïnterviewd over al zijn bevindingen. Een echte aanrader wanneer je meer inzicht wil krijgen in het verschrikkelijke dierenleed dat achter deze praktijken zit.