Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Grote aantallen tijger welpjes verhandeld in de VS

Stampersgat, 29 maart 2021
 
Treurig bericht uit de Verenigde Staten (VS). Beruchte dierenuitbuiter Doc Antle van Myrtle Beach Safari en T.I.G.E.R.S., gevestigd in de staat South Carolina in de VS, heeft tientallen bedreigde tijgers verhandeld aan een groot aantal dierentuinen.
 
Antle komt weg met de tijgersmokkel omdat hij de tijgers op frauduleuze wijze 'doneert' aan dierentuinen die langs wegen gevestigd zijn en de dierentuin vaak een schriftelijk contract laat ondertekenen of een mondelinge afspraak maakt met de dierentuin. Sommige van deze overeenkomsten hebben betrekking op het fokken van de tijgers. De dierentuin houdt een aantal van de welpen om geld aan te verdienen, en ze sturen de rest van de welpen naar Antle om ze in te zetten als attractie waarbij betalende bezoekers de welpjes kunnen aaien.
 
Van 2014-2015 stuurde Tiger Safari alleen al meer dan 17 witte tijgerwelpen naar Antle; de welpen waren de nakomelingen van tijgers die Antle naar Tiger Safari had gestuurd om te fokken. De geboorten waren niet gedocumenteerd en de welpen werden over staatsgrenzen heen overgebracht zonder gezondheidscontroles, vaccinaties of veterinaire certificeringen. Dit is helaas slechts een van de vele voorbeelden van de handel waar Antle bij betrokken is.
 
In oktober 2020 werden Antle en twee van zijn dochters aangeklaagd op beschuldiging van handel in wilde dieren en planten. Volgens de federale Endangered Species Act is het illegaal in de VS om met uitsterven bedreigde diersoorten 'mee te nemen'. 'Nemen' betekent 'lastigvallen, schade berokkenen, achtervolgen, jagen, schieten, verwonden, doden in de val lokken, gevangenhouden, verzamelen, of proberen deel te nemen aan dergelijk gedrag. " De rechtszaak moet nog voorkomen.

Jaarlijks reizen hordes toeristen de wereld over en gaan ze met hun volle verstand interacties met wilde dieren aan. Excursies waar je op de foto kunt met tijgers, cheeta’s en leeuwen zijn helaas nog steeds booming. Mensen lijken vaak niet het dierenleed te zien achter de ‘leuke’ interacties. Interacties met wilde katten staan vaak hoog op verlanglijstjes. Hierdoor zijn grote commerciële bedrijven ontstaan die dieren fokken voor de toerist of dagbezoeker (zoals in de Netflix documentaire Tiger King te zien is). De welpjes worden vaak direct weggehaald bij de moeder, terwijl ze normaliter anderhalf jaar bij elkaar blijven. Het diertje moet vervolgens dag in dag uit met toeristen op de foto. Als de tijgers te groot worden om te aaien, stuurt Antle ze naar andere dierentuinen, pseudo-reservaten en particuliere eigenaren. In de VS alleen al leven meer tijgers in gevangenschap dan de totale wilde populatie.
 
Het voortdurend fokken van tijgers leidt onvermijdelijk tot een onbeheersbaar grote en dure populatie in gevangenschap en ook het onrechtmatig doden van (sub) volwassenen die geen commerciële waarde meer hebben. Al eerder berichtte SPOTS over het feit dat tijgers massaal gefokt worden in de VS. Een analyse door onderzoekers van de New York University identificeerde eind 2015 en begin 2016 77 faciliteiten in het land die publiek contact met katten welpjes aanbieden. Hiermee kunnen bezoekers – onder wie de kinderen van Ivanka Trump - de dieren aaien of flesvoeding kunnen geven.
 
Het in gevangenschap fokken van tijgers en andere grote katten heeft geen ander doel dan het vervullen van de menselijke behoefte aan selfies tijdens hun beperkte levensduur in de "pay to play" -industrie. SPOTS zet zich dan ook actief in op het gebied van voorlichting van reizigers om dergelijke organisaties niet te bezoeken en daarmee, wellicht onbedoeld, bij te dragen aan de instandhouding van deze verschrikkelijke industrie.
 
Lees hier het volledige artikel.