Black Jaguar – White Tiger Foundation: waarom je nooit een bezoek moet brengen aan deze organisatie

Stampersgat, 22 april 2019
 
De Black Jaguar – White Tiger Foundation in Mexico, een zelfverklaard animal sanctuary. Echter, achter alle uitingen op social media en hashtags als “rescue”, “sanctuary” en “foundation” zit een organisatie die winst maakt door dieren te exploiteren.
 
De laatste jaren zien we gelukkig steeds meer mensen bewust worden van dierenwelzijn en bijvoorbeeld circussen niet meer bezoeken. Hoewel dit goed nieuws is zien we daarentegen helaas veel organisaties die dieren in gevangenschap uitbuiten ten behoeve van toeristen en erg creatief zijn in hun uitlatingen over hun organisatie. Hoe ze het ook verpakken, de wreedheid en uitbuiting zijn hetzelfde. Zo ook bij de Black Jaguar – White Tiger Foundation in Mexico. Inmiddels heeft de instagrampagina van deze organisatie al meer dan 6 miljoen volgers en lijken mensen zich weinig bewust van de wreedheden die achter de schermen plaats vinden.
 
Een aantal redenen waarom je nooit een bezoek zou moeten brengen aan deze organisatie:

De dieren zijn niet gered: de eigenaar van de organisatie claimt dat de dieren die bij hem verblijven allemaal gered zijn. Helaas is niets minder waar. De meeste van de dieren zijn gefokt met als doel te worden verkocht aan organisaties als deze, om vervolgens nog meer geld aan ze te kunnen verdienen door ze in te zetten bij interacties met toeristen.

De welpjes worden weggerukt bij hun moeder: welpjes zijn schattig, ja. Maar om voor foto's en video's te worden gebruikt, worden de welpjes vaak van hun moeder weggerukt als ze slechts dagen of zelfs uren oud zijn om ze vertrouwd te maken met het omgaan met en het geven van flesvoeding door mensen. Het is een traumatische ervaring voor de moeder en de jonge welpen - en daarnaast schadelijk voor de gezondheid van de welpen.

De organisatie verwerpt critici als bittere vrouwen die nog nooit aandacht hebben gehad van echte mannen: In een Instagram post schrijft de eigenaar van de organisatie de volgende post: 

“The real problem is that [these] bitter senior angry vegan feminists messed up their own lives when they had a chance to live them and now the only way to redeem themselves (According to them) is to become social justice warriors. Obviously, if a real man would pay attention to them, they’d drop their phones and focus on that testosterone in front of them, but that won’t happen.”

De welpjes worden niet goed verzorgd:  welpjes zouden ongeveer 80 procent van hun tijd aan het slapen moeten besteden, dus hen onderwerpen aan een spervuur ​​van vreemden, lawaai en felle lichten (inclusief cameraflitsen) is stressvol en ongezond voor hen. Ze worden vaak bewaard in kartonnen dozen, zoals te zien in veel van de sociale media foto's en video's van de faciliteit. En blijkbaar weet de eigenaar, een man zonder formele opleiding in de verzorging van grote katten, niet hoe de dieren op de juiste manier met een flesvoeding te voeden en de medewerkers van de organisatie net zo min. Dit is te zien op een video die door de organisatie is vrijgegeven waarin te zien is hoe de flesvoeging zo uit de neus loopt van een tijgerwelpje.   

Naast bovengenoemde redenen zijn er nog tal van redenen waarom je organisaties als deze nooit moet bezoeken. Door er toch een bezoek te brengen houd je de industrie in stand en draag je, wellicht onbedoeld, bij aan het leed dat deze dieren wordt aangedaan.
 
Lees hier het volledige artikel.