Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

8 Leeuwen en 8 leeuwenwelpjes vermoord door stropers in Lodge in Rustenburg (Zuid-Afrika)

Stampersgat, 10 januari 2020

Droevig nieuws om het jaar mee te beginnen. Zestien leeuwen zijn in een lodge in Rustenburg, Zuid-Afrika, gedood door stropers. De gezichten en poten van acht van de volwassenen werden afgehakt, waarschijnlijk om hun tanden en klauwen te verkopen voor gebruik in ‘zwarte magie’ drankjes of ‘muti’.
 
Traditionele dokters en genezers gebruiken de lichaamsdelen van de leeuw om drankjes zoals 'muthi' te maken voor lokale bevolking die geloven dat het hen de mogelijkheid geeft om boze geesten af te weren of geluk te brengen.
 
Gert Blom, die eigenaar is van Predators Rock Bush Lodge in de provincie Noordwest, zei dat hij verrast was toen hij wakker werd maar niet het gebruikelijke gebrul van de leeuwen trots hoorde. Blom ging naar hun verblijfplaats maar vond zijn twee mannelijke leeuwen en zes leeuwinnen daar niet. Hij volgde de sporen waar ze naartoe waren gesleept en vond ze allemaal afgelsacht achter een omtrekmuur.
Gert: “De stropers hadden, nadat de leeuwen waren gedood met vergiftigde kip, 32 poten en 8 snuiten afgehakt. Dit was echt een pijnlijke dood voor de leeuwen. Het is ongelooflijk wreed en een absoluut verschrikkelijk gezicht om te zien wanneer je daar prachtige roofdieren ziet liggen zonder hun gezichten en poten."
 

Nog meer hartverscheurend is dat twee van de leeuwinnen slechts 24 uur verwijderd waren van de bevalling. Sectie liet zien dat beide leeuwinnen stierven met drie ongeboren welpen in haar. Een andere leeuwin was bevallen op de dag voordat ze werd vergiftigd en twee van haar welpen werden dood gevonden. Waarschijnlijk stierven zij na het zuigen van melk die was vergiftigd.
 
Gert: "Met de acht dode welpen - zes ongeboren en de twee die vrijwel zeker waren vergiftigd uit de melk van hun moeder - dat betekent dat de stropers effectief 16 leeuwen hebben gedood.” Het enige lichtpunt is dat één welp - genaamd Yoda - die de vergiftigde melk van haar moeder niet dronk het heeft overleefd en nu - op slechts twee dagen oud - flesvoeding krijgt van Gert.

Lees hier het volledige artikel.