Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Vrouw van 21 gedood door leeuwen na binnengaan leeuwenverblijf

Stampersgat, 20 februari 2020
 
Afgelopen week is een 21-jarige vrouw omgekomen na te zijn aangevallen door leeuwen tijdens haar werkdag in een wildreservaat in de provincie Limpopo, Zuid-Afrika. De politie is een onderzoek gestart naar de dood van de vrouw.  
 
De 21-jarige Zuid-Afrikaanse Swans van Wyke was werkzaam op een reservaat in Bela-Bela en voerde haar dagelijkse taken in het verblijf uit toen ze door de dieren werd aangevallen. Ze werd gevonden met ernstige verwondingen nadat ze uit het verblijf was ontsnapt en het personeel had gewaarschuwd door te schreeuwen. Ze was bedekt met bloed met diepe bijt- en klauwwonden. Paramedici haastten zich naar de plek van het ongeval, maar ondanks hun inspanningen werd ze ter plaatse dood verklaard.

Zuid-Afrikaanse politiewoordvoerder kolonel Moatshe Ngoepe zei: "Uit ons eerste onderzoek bleek dat ze haar taken uitvoerde toen ze werd aangevallen door een onbekend aantal leeuwen. De omstandigheden die tot dit tragische incident hebben geleid, zijn in dit stadium nog onbekend".
 
De politie kon niet zeggen of de betrokken leeuwen zouden worden afgemaakt, omdat het volgens hen een beslissing is voor de betreffende game lodge en de autoriteiten die toezicht houden op de game lodge. De naam van de game lodge is tot op heden nog niet bekend gemaakt, maar wel is duidelijk dat de game lodge momenteel gesloten is voor het publiek.
 
Naast bovengenoemde aanval is de lijst van aanvallen door leeuwen op dergelijke verblijven lang. Uiteraard vinden we het verschrikkelijk voor het meisje en haar familie dat dit keer is aangevallen. We hopen echter ook dat door dit soort berichten mensen beter na gaan denken voor ze dergelijke plekken bezoeken. Leeuwen zijn en blijven wilde dieren, ook al zitten ze opgesloten.
 
Lees hier het volledige bericht.