Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Siberische tijger doodt medewerker in Seaview Predator Park Park, Zuid-Afrika

Stampersgat, 16 juni 2021
 
Een Siberische tijger genaamd Jasper doodde deze week een medewerker van Seaview Predator Park in de Gqeberha-faciliteit (voormalig Port Elizabeth) terwijl de medewerker de elektrische afrastering van een omheining repareerde. De medewerker werkte aan de omheining, waarin Jasper en een andere Siberische tijger genaamd Jade zijn gehuisvest, toen Jasper op het buitenhek sprong, uit de omheining.
 
In een verklaring zei het park dat de medewerker zich in de doorgang tussen de omheiningen bevond en naar de kranen liep toen de tijger hem aanviel. De medewerker probeerde over het hek van een andere omheining te klimmen om in veiligheid te komen, maar Jasper trok hem met zo'n kracht terug dat zijn nek brak. Het incident gebeurde in het volle zicht van geschokte medewerkers en vrijwilligers.
 
Volgens de verklaring begaf de tijger zich vervolgens naar de omheining naast de deur, waar twee andere Siberische tijgers, Judah en Amber, zijn gehuisvest.Er ontstond een gevecht tussen Judah en Jasper en Juda werd gedood. Jasper, die een mannelijke Siberische tijger was, wilde de aandacht van Amber, een vrouwelijke Siberische tijger.

Het management sloot het park onmiddellijk en hielp het publiek dat zich in de buurt van de tijgerverblijven bevond om hun bezittingen te verzamelen en het park te verlaten, voegde het toe in de verklaring. Degenen die in het restaurant naast het park waren, verbleven daar totdat het voor hen veilig was om terug te keren naar hun voertuigen en te vertrekken.
 
Omliggende buren, de politie van Kabega Park, de Gardmed Ambulance Service, het Kragga Kamma Veterinary Hospital en natuurbeschermingsfunctionarissen werden onmiddellijk gealarmeerd.
 
Dr. David Everzard, een dierenarts uit Kragga Kamma, was ter plaatse om Jasper en Amber te verdoven, zodat de overblijfselen van de medewerker en Judah konden worden opgehaald. Volgens politiewoordvoerder kolonel Priscilla Naidu heeft de politie van Kabega Park een gerechtelijk dossier geopend.
 
De medewerker was ongeveer 15 jaar in het park werkzaam geweest en kende elk van de dieren sinds ze welpen waren, gaf het park aan. Alle andere grote katten verblijven veilig in hun verblijven en het elektrische hekwerk is volledig functioneel, aldus het park.
 
Verder zei het park het volgende: “Het incident van Jasper is een primeur in het park en werd duidelijk gevoed door hormonen. Jasper is nu vrij kalm en tevreden en deelt een verblijf met Amber.”
 
Lees hier het volledige bericht.