Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

SCHOKKENDE BEVINDINGEN NA INSPECTIE VAN EEN LEEUWENFOKKERIJ

De Afrikaanse leeuw is een van de meest geliefde en iconische dieren ter wereld, waardoor ze een van de grootste trekpleisters zijn voor reizigers naar Afrika. De meeste leeuwen in Zuid-Afrika worden echter in gevangenschap gehouden en gereduceerd tot een intensief gefokt landbouwdier dat in elke fase van hun leven commercieel wordt geëxploiteerd.

 

Op 3 augustus 2021 is op een leeuwenfokkerij in de provincie Vrijstaat een gezamenlijke inspectie uitgevoerd door de NSPCA met de inspecteurs voor milieubeheer van DESTEA. De uitgevoerde inspectie kwam overeen met die van een oude bekende scène die NSPCA-inspecteurs bekend zijn met betrekking tot leeuwenfokkerij.

 

Tijdens de inspectie werden talrijke overtredingen in termen van de Dierenbeschermingswet nr. 71 van 1962 gevonden,waaronder maar niet beperkt tot:

– Er zijn vier leeuwen aangetroffen met verschillende lichamelijke en/of andere gezondheidsproblemen waarvoor geen veterinaire behandeling en verzorging voor de dieren was gegeven;

– Tien leeuwen hadden helemaal geen toegang tot drinkwater;

-Zeventien leeuwen hadden toegang tot onhygiënisch drinkwater;

-Verschillende omhuizingen met leeuwen werden gevonden in een onhygiënische staat met een opeenhoping van verse en verkalkte uitwerpselen, evenals ontbindend voedsel en botten;

-Verschillende dieren hadden geen toegang tot onderdak om hen te beschermen tegen gure weersomstandigheden;

-Verschillende leeuwen werden in overvolle omstandigheden gehouden;

-Verschillende leeuwen waren besmet met uitwendige parasieten;

- Dertien leeuwenkarkassen werden ontdekt in een afgesloten vriescontainer. De leeuwenkarkassen werden samen met de leeuwenvoer opgeslagen; en

-De vriescontainer werd in onhygiënische staat aangetroffen met bloed en oud rot vlees op de vloer.

 

Vanwege bestaande zorgen over dierenwelzijn die zijn aangetroffen op de leeuwenfokkerij, is de bezorgdheid van de NSPCA over de leeuwenkarkassen niet alleen gebaseerd op hoe deze leeuwen werden gehouden terwijl ze leefden, maar ook op hoe ze stierven. De NSPCA heeft gegronde redenen om aan te nemen dat de sterfgevallen niet natuurlijk waren. Gezien onze vermoedens, werden 7 van de 13 karkassen in beslag genomen in termen van onze bevelvoorwaarden en werden ze verzonden voor volledige post-mortemanalyse en rapport.

 

De NSPCA is bezig met uitgebreid onderzoek, inclusief het verzamelen van verder bewijs om ervoor te zorgen dat gerechtigheid voor deze leeuwen wordt gevonden.