Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Publicatie manifest met maatregelen om risico op pandemie te verkleinen

Stampersgat, 8 februari 2021

Vandaag is het dan zover; samen met World Animal Protection NederlandStichting AAP en IFAW publiceren wij ons Manifest. Met daarin 15 maatregelen die de risico’s op een volgende pandemie aanzienlijk verkleinen.

Virologen waarschuwen al jarenlang voor een pandemie als COVID-19 en stellen ook dat dit niet de laatste keer zal zijn. De oorzaak ligt vooral in ons contact met dieren; het merendeel van nieuwe virussen is afkomstig van wilde dieren. Bescherming van de biodiversiteit en het terugdringen van de handel in wilde dieren zijn daarom twee belangrijke maatregelen die nodig zijn om het risico op een nieuwe wereldwijde gezondheids- en economische crisis te minimaliseren.

Vanaf vandaag gaan we kandidaat-Kamerleden actief benaderen met de vraag of zij ons Manifest willen onderstrepen. Daar kunnen ze dan gelijk mee aan de slag zodra ze gekozen worden:) We houden jullie op de hoogte!

Het hele Manifest lees je hier.

Foto: de leeuw is een gewild dier in traditionele 'medicijnen' (TM). In Zuid-Afrika wordt hij daarom op grote schaal gefokt. Het dier wordt vervolgens op een leeuwenslachterij gedood waarna zijn skelet wordt geëxporteerd naar Azië. 1 van de maatregelen in het Manifest draait om deze traditionele medicijnen (TM).