Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Op naar 2021!

2020: het is een jaar welke we nooit meer gaan vergeten..... Velen van ons zullen er niet rouwig om zijn deze snel achter ons te laten.

Ook in de natuur is er het nodige gebeurt door COVID-19. Enerzijds veel rust voor de natuur waardoor wilde dieren opeens verschenen op plaatsen waar je dat normaal niet zou verwachten. Anderzijds kwam toerisme abrupt tot stop. Veel natuurorganisaties zijn afhankelijk van toerisme en vrijwilligers om hun werk te kunnen doen; zij kwamen dus vrijwel van de ene op de andere dag zonder inkomsten te staan. Veel mensen verloren ook nog eens hun baan wat in de arme gebieden van de wereld leidde tot stroperij. Het is dus de vraag in hoeverre wildlife het echte slachtoffer is geworden van deze virusuitbraak.

Maar...... de natuur is mooi. Te mooi om het hoofd neer te leggen. En niets laat dat zo inzichtelijk zien als dit filmpje. Er is veel om dankbaar voor te zijn, er is veel om door te blijven vechten. 

Wij wensen iedereen een heel mooi uiteinde van dit malle jaar en een super start van 2021! Dank voor al jullie support in dit hele moeilijke jaar en tot snel! 

SPOTS Team