Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Dierenorganisaties publiceren maatregelen die de risico’s op een volgende pandemie moeten verkleinen

Stampersgat, 18 januari 2021

COVID-19 heeft laten zien dat we niet verder kunnen met ‘business as usual’. Virologen waarschuwen al jarenlang voor een pandemie als COVID-19 en dat dit niet de laatste keer zal zijn.  Diverse virusuitbraken gingen dit virus voor, waarvan SARS, MERS en Ebola de bekendste zijn. Deze virussen (zoönosen) springen over van dieren op mensen. De meerderheid is afkomstig van wilde dieren. Wereldwijde ontbossing, het verlies van biodiversiteit en de handel in en exploitatie van (wilde) dieren vormen steeds grotere risico’s op het ontstaan van nieuwe zoönosen en pandemieën.

Om nieuwe pandemieën in de toekomst te voorkomen hebben natuur,- en dierenwelzijnsorganisaties SPOTS, de Dierencoalitie, International Fund for Animal Welfare (IFAW), Stichting AAP en World Animal Protection de handen ineengeslagen en 15 maatregelen opgesteld. Vanaf 18 januari wordt er elke dag één maatregel gepubliceerd. De organisaties willen in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen hiervoor aandacht vragen bij kandidaat-Kamerleden. Betere bescherming van de biodiversiteit en het terugdringen van de handel in wilde dieren zijn de meest effectieve manier om de volksgezondheid in de toekomst te beschermen. Dit wordt volgens de organisaties één van de belangrijkste taken van een nieuwe regering.

Wij zullen op onze algemene website wekelijks de gepubliceerde maatregelen plaatsen. Op 8 februari volgt dan het volledige Manifest met alle maatregelen. De link naar die pagina; https://stichtingspots.nl/onze-projecten/lobby-in-de-politiek/

Bijschrift foto; de leeuw is een gewild dier voor (illegale) handel. Hij wordt op grote schaal gebruikt in traditionele medicijnen (TM). In Zuid-Afrika wordt hij hiertoe zelfs op grote schaal gefokt. De skeletten worden geëxporteerd naar Azië.