Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Man uit Florida ernstig gewond door luipaard na betaling voor 'full-contact-ervaring'

Stampersgat, 31 oktober 2020
 
Een man in Florida is tijdens een aanval ernstig gewond geraakt door een zwarte luipaard nadat hij $ 150 had betaald voor een 'full-contact-ervaring' met het dier.
 
De gewonde man, Dwight Turner, had meerdere operaties nodig nadat hij op 31 augustus werd aangevallen door een luipaard dat gehouden werd in een achtertuin in een huis in Davie, in de buurt van Fort Lauderdale. Turner had $ 150 had betaald om de grote kat aan te kunnen raken meldde Local 10 News.
 
Bij het betreden van het luipaardverblijf, werd Turner aangevallen door het luipaard, met verwondingen zo ernstig dat zijn hoofdhuid 'aan zijn hoofd hing en zijn rechteroor doormidden was gescheurd', aldus een vertegenwoordiger van de Florida Fish and Wildlife Conservation (FWC) Commission. De 50-jarige bracht naar verluidt een week door op de eerste hulp na het incident en de daaropvolgende operaties, aldus zijn advocaten.
 
De 50-jarige eigenaar van het luipaard, Michael Poggi, werd beschuldigd van het toestaan ​​van volledig contact met een extreem gevaarlijk dier en werd gedagvaard voor het in onveilige toestand houden van in gevangenschap levende dieren.

De Animal Rights Foundation van Florida heeft sindsdien de eigenaar veroordeeld omdat hij het luipaard in gevangenschap in zijn huis had, en zei dat de onveilige omgeving zowel mens als dier in gevaar bracht, zei campagnecoördinator Nick Atwood. Hij zei hierover het volgende: "Het is veel te gewoon dat kleine dierentuinen en quasi-heiligdommen in Florida fotomomenten, speelsessies of andere 'interacties' met exotische dieren verkopen. Zowel mensen als dieren worden in gevaar gebracht wanneer het publiek in direct contact komt met wilde dieren in gevangenschap. "

Volgens een Facebook-pagina en een YouTube-kanaal dat naar verluidt door Poggi wordt beheerd, runt hij een dierenopvang voor zeldzame en bedreigde dieren, waarbij de autoriteiten bevestigen dat hij een vergunning heeft om het luipaard te hebben. Autoriteiten zeggen dat Poggi wangedrag tegenover de politie heeft toegegeven door mensen te laten betalen voor contactervaringen met het luipaard.

Helaas zijn dit soort interacties met wilde dieren, met alle gevaren van dien, aan de orde van de dag. Onlangs bericchte wij al over een recente studie die inzichtelijk maakt dat het hebben van interacties met wilde katachtigen, een gevaar is voor de volksgezondheid. Gefokte wilde katten zoals leeuwen, kunnen veel pathogenen bij zich dragen zoals Sars-CoV-2, het virus dat de huidige COVID-19 veroorzaakte. Toeristen en vrijwilligers kunnen dus ziek worden door excursies waarbij dit soort interactie mogelijk is.

SPOTS voert al langere tijd een lobby in de Tweede Kamer op dit thema. Wij vinden dat Nederland zich sterk moet maken binnen CITES om een einde te maken aan deze fokindustrie van leeuwen. Wij vinden ook dat onze Overheid meer zou moeten doen aan voorlichting rondom dieren interacties. Zo staan excursies met wilde katten vaak nog hoog op de bucket list van toeristen en vrijwilligers. Naast dat dit soort interacties een wereld van dierenleed veroorzaakt, zijn ze dus ook nog eens gevaarlijk voor onze volksgezondheid.
 
Gezien de ellende waar we nu in zitten, lijkt het ons niet meer dan logisch dat onze Overheid ons daartegen beschermt. Daarbij hoort in onze ogen ook het geven van voorlichting aan reizigers over interacties met wilde dieren zoals wilde katten. Het is eigenlijk van de zotte dat dit alles alleen op het bordje ligt van dierenorganisaties zoals SPOTS.

Lees hier het volledige bericht over de aanval van het luipaard.