Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Man in Zuid-Afrika gedood door eigen leeuwinnen

Stampersgat, 28 augustus 2020
 
Een bekende Zuid-Afrikaanse dierenbeschermer, West Mathewson, is gedood door twee witte leeuwinnen die hij zoals gebruikelijk in de buurt van zijn huis in het noordoosten van het land uitliet. De vrouw van de 69-jarige Mathewson volgde in een auto, maar kon niets uitrichten tegen de leeuwinnen.
 
Mathewson, die in de regio met wildparken de Lion Tree Top Lodge exploiteerde, waar bezoekers met de dieren op de foto kunnen, had de dieren naar eigen zeggen eerder gered van ondernemers die wilde dieren houden of fokken om ze door betalende jagers te laten doodschieten.
 
Volgens politiewoordvoerder brigadier Motlafela Mojapelo werd Mathewson aangetroffen met meerdere verwondingen. Hulp kwam te laat, hij overleed ter plaatse. De politie doet verder onderzoek naar het incident. Volgens de woordvoerder zijn de leeuwingen overgedragen aan een anders reservaat in het gebied.

De schoondochter van het slachtoffer, Tehri Mathewson, zei tegen Zuid-Afrikaanse media dat ze niet gelooft dat de leeuwen iets kwaads in de zin hadden. Ze vermoedt dat het een ongeluk bij het spelen is geweest. Ze verzekerde dat het de dieren goed gaat en ze goed verzorgd zullen blijven. „Een bijzondere man”, noemt ze hem, „hij gaat heel erg gemist worden.”
 
De twee leeuwen waren in 2017 al in opspraak in de regio omdat ze een man hadden gebeten. Die overleed een week later, maar dat was volgens de artsen niet als gevolg van de beten, maar doordat hij aan andere aandoeningen leed. Mathewson verdedigde de leeuwen destijds door te verklaren dat ze enkel wilden spelen. Ze renden weg toen de zwaargewonde man stenen naar ze gooide. Als ze hem hadden aangevallen zou hij in 5 seconden dood zijn geweest, betoogde Mathewson destijds.
 
Lees hier het volledige artikel.