Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Jong meisje laat cheeta uit in Saoedi-Arabiƫ

Stampersgat, 27 mei 2021
 
Onlangs stuitte we op een treurige video van een jong meisje dat met een cheeta door een straat in Saoedi-Arabië dwaalt. Op het filmpje is zichtbaar dat het kind met de cheetah uit een auto stapt en zichtbaar moeite heeft het dier mee te krijgen.
 
De video leidde tot controverse onder sommige Saoedi's, die boos waren over de aanwezigheid van de cheeta in het gezelschap van een jong meisje dat alleen in een straat liep en riepen via de tweets op tot het straffen van dit roekeloze gedrag.
 
Het Saudi Center for Wildlife Development reageerde op de tweets en gaven het volgende aan: “ We stellen uw interesse op prijs en informeren u dat de overtreding is geconstateerd en dat de zaak is doorverwezen naar de betreffende afdeling om de nodige maatregelen te nemen. We herhalen ook het verbod op het bezit van roofdieren, en dat de straf voor hun bezit kan oplopen tot 10 jaar gevangenisstraf, of een boete van 30 miljoen rialen."

Het Midden Oosten waaronder Dubai, staat bekend als oord waar hordes wilde dieren illegaal naar vervoerd worden. Zo dreigt de subpopulatie cheeta’s in Oost Afrika uit te sterven simpelweg omdat er zoveel mensen in het Midden Oosten zijn die deze dieren als huisdier willen houden. Daarom worden welpen uit het wild gerukt en verscheept; 90% haalt de overtocht niet eens. 
 
Zo'n passie voor grote katten als huisdieren is niet nieuw. Natuurbeschermers vermoeden dat het fenomeen wordt veroorzaakt door eigenaren die hun huisdieren laten zien op sociale media en ook high-end modemerken die grote katten gebruiken als symbool van status en rijkdom in reclame.
 
We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe abnormaal het is om een wild dier als huisdier te houden. Vaak schuilt er een enorm dierenleed achter de handel en worden jonge welpjes uit het wild weggerukt van hun moeder of worden ze gefokt onder zeer slechte omstandigheden.
 
Lees hier het volledige bericht.