Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Goed nieuws: doek lijkt gevallen voor Black Jaguar - White Tiger Foundation

Stampersgat, 9 juli 2022

Het doek lijkt gevallen voor Black Jaguar White Tiger foundation, geleid door Eduardo Serio. Hij pretendeerde dieren te redden, had altijd een hoeveelheid aan welpjes. Maar celebs geloofden de boodschap en gingen er massaal naar toe. Hij kreeg hierdoor een sterrenstatus en het nodige geld. Hij had een grote schare aan fans die direct in actie kwamen op het moment dat een ngo er iets negatiefs over zei. Ook  stichting SPOTS heeft weleens met die fans in de clash gelegen.

Maar enkele dagen geleden is er dus een inval gedaan waarbij honderden dieren werden aangetroffen, vaak in erbarmelijke staat. Ook oud werknemers hebben verklaringen afgelegd. Het is tragisch dat wederom dieren zo de dupe zijn van een in mijn ogen, slecht mens die over de rug van dieren veel geld wil verdienen. Maar goed, hij kan opdoeken en dat is goed nieuws.

Op sociale media circuleren afschuwelijke beelden van grote katten in gevangenschap die tekenen van extreme nood vertonen door hun eigen staart te eten in het Mexicaanse 'wildreservaat' Black Jaguar White Tiger.

De Mexicaanse acteur Arturo Islas Allende, 35, belichtte de benarde situatie van dieren in een video, gemaakt in het natuurcentrum van The Black Jaguar-White Tiger Foundation. De video begint met het tonen van een aantal grote katten die er zwak en uitgemergeld uitzien met verschillende zweren over hun hele huid. Vervolgens worden verschillende katten met verminkte staarten getoond.

“De welzijnsomstandigheden die in deze video worden getoond, zijn die van grove wreedheid en verwaarlozing waarbij grote katten onder andere door ernstige ondervoeding en extreme psychologische omstandigheden en stress ervaren die zich uiten in een levensbedreigende mix van ziekten. Het ontbreken van een dierenartsbehandeling leidt tot verder onnodig lijden. Geen enkel wild of gedomesticeerd dier zou ooit zo'n pijnlijk lijden moeten doorstaan." Aldus Dr. Louise de Waal, Directeur Blood Lions. 

Helaas geeft de hele situatie duidelijk aan hoe onhoudbaar de leeuwenindustrie in gevangenschap is - zowel lokaal als in Zuid-Afrika en wereldwijd. 

Lees hier het volledige artikel.