Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Dallas Safari Club & CIC verklaren jacht op in gevangenschap gefokte leeuwen niet acceptabel te vinden

Stampersgat, 19 november 2020
 
Dallas Safari Club (DSC), één van de grootste professionele jachtverenigingen in de Verenigde Staten, heeft samen met de CIC - de International Council for Game and Wildlife Conservation- een verklaring afgegeven waarin ze zich verzet tegen de praktijk van de jacht op leeuwen die in gevangenschap wordt gefokt, waarin wordt gesteld dat dit niet representatief is voor verantwoordelijke, duurzame en eerlijke jacht.

Beide organisaties hebben in het verleden soortgelijke beweringen gedaan waarin ze dergelijke praktijken veroordeelden. DSC heeft hierover in januari 2018 een verklaring afgelegd en dr. Ali Kaka, ambassadeur van CIC Afrika, zei op het Zuid-Afrikaanse parlementaire colloquium in augustus 2018 dat "de slechte publiciteit moet worden opgemerkt" en dat "het succes van Zuid-Afrika op het gebied van natuurbehoud terecht of ten onrechte in twijfel zal worden getrokken en besmeurd ”, als resultaat van de commerciële industrie voor het fokken van leeuwen in gevangenschap en aanverwante spin-off activiteiten.
 
Eerder deze week kwamen CIC en DSC samen en verklaarden dat "beide organisaties zullen proberen om een ​​beroep te doen op regeringen ter ondersteuning van het legaal neerschieten van leeuwen die in gevangenschap zijn gefokt om de bredere implicaties te overwegen" en "hun respectieve leden zullen ontmoedigen om deel te nemen aan de dergelijke jacht praktijken”.
 
Lees hier het volledige bericht.