Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Botten van 27 leeuwen gevonden terrein in Zuid-Afrika

Stampersgat, 2 maart 2021

Dat de handel in leeuwen 'booming' is, bewijst dit bericht maar weer eens.

Afgelopen week is in Krugersdorp gelegen in Zuid-Afrika, een man gearresteerd nadat botten van 27 leeuwen op zijn terrein zijn gevonden.
 
Een gecombineerde operatie bestaande uit de Hawk's Serious and Organised Crimes Unit, een Metro Police dog unit en het Department of Agriculture, Land Reform and Rural Development reageerde op een tip, die leidde tot de huiszoeking in Krugersdorp.
 
Tijdens de zoektocht werden de botten van minstens 27 leeuwen gevonden en de man, die zichzelf identificeerde als de huiseigenaar, werd gearresteerd. Er loopt nog een onderzoek.

Leeuwen lichaamsonderdelen, zoals botten, worden geëxporteerd naar Azië waar ze verwerkt worden in traditionele Chinese medicijnen (TCM). De wereld, via CITES, heeft Zuid-Afrika toestemming gegeven om jaarlijks een quota op te stellen van skeletten die zij mag exporteren. Het gaat dan om gefokte leeuwen. In het meest gangbare scenario wordt de gefokte leeuw eerst ingezet in toerisme maar inmiddels worden leeuwen nu ook puur en alleen gefokt voor hun skelet.

Onder de dekmantel van legale handel gaat een enorme illegale handel schuil. Waar leeuwen, uit het wild gevangen, worden mee verhandeld als zijnde 'gefokt'. Er is in Azië meer vraag naar 'wilde' leeuwen dan naar gefokte leeuwen. Het is onduidelijk of er ook wilde leeuwen in de geconfisqueerde partij aangetroffen zijn.

Lees hier het volledige artikel.