Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Alweer tiende taal toegevoegd op website lionpetting.com

Stampersgat, 28 oktober 2021

In maart 2019 lanceerden wij in samenwerking met International Campaign Against Canned Hunting en Chelui4lions de internationale website lionpetting.com. Een site waar in meerdere talen uitleg wordt gegeven over de fokindustrie van leeuwen.
 
Met deze website hopen wij mensen overal ter wereld te bereiken om zo te voorkomen dat dieren zoals leeuwen gefokt blijven worden voor de toerist. We begonnen met 5 talen maar er zijn al heel wat talen bijgevoegd en staat de teller inmiddels op 10. Recent kwam de informatie in het Grieks op de site.

SPOTS voert al jaren een actieve voorlichtingscampagne op het onderwerp knuffelfarms en canned hunting. Zo hebben we met regelmaat acties op de Vakantiebeurs Utrecht en tijdens de zomerperiode. Hierin werken we samen met andere organisaties zoals AAP en World Animal Protection zodat meerdere dieren belicht kunnen worden. Met internationale organisaties werken we samen om op wereldniveau meer aandacht te vragen voor dit onderwerp. Daarnaast lobbyen we in de politiek en zijn we actief binnen toeristische scholen. Met hen organiseren we jaarlijks drie congresdagen met als thema duurzaamheid in toerisme. Knuffelfarms zijn hierbij een belangrijk onderwerp.