Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

Achterpoten van leeuwenwelp in Rusland opzettelijk gebroken om met toeristen op de foto te gaan

Stampersgat, 12 juni 2020
 
Onlangs is in Rusland een leeuwenwelpje gevonden waarvan de achterpoten opzettelijk werden gebroken, zodat hij niet weg kon lopen terwijl hij poseerde op Russische stranden voor foto's met vakantiegangers.
 
Het dier werd vervolgens gedumpt in een schuur in de Russische regio Dagestan. De welp verkeerde in zeer slechte conditie toen hij werd gevonden.
 
'Hij werd praktisch niet gevoed en om de een of andere reden werd hij constant in het ijswater gegoten', zei Yulia Ageeva, die een reddingsmissie leidde om de welp te redden. Reddingswerkers vlogen de welp naar gespecialiseerde dierenarts Karen Dallakyan, die zei dat hij enorm veel pijn had geleden. Na een operatie en een intensieve periode van zorg gaat het volgens de dierenarts weer een stuk beter met de welp en noemt hij het herstel een wonder.

Wat men vaak niet weet is dat de welpen bij de geboorte van hun moeder worden gerukt, zodat ze zich niet binden aan de moeder. Dit is zowel fysiek als mentaal een kwelling voor moeder en welp. De welpjes hebben geen moedermelk met antilichamen die hen tegen ziekte beschermen. Ze worden beroofd van slaap om beschikbaar te zijn voor aaiende klanten, wat hun immuunsysteem verder verzwakt.
 
Kleine welpjes zijn altijd aandoenlijk en dus de verleiding groot om met ze te willen knuffelen. Maar het is goed te bedenken dat het lieve welpje op de foto, morgen zomaar voer kan zijn om van zijn botten of huid wijn of kleden te maken. Het lot van deze dieren ligt mede in onze handen! Als wij dit soort plaatsen niet meer bezoeken of deelnemen aan dergelijke interacties met wilde dieren, zullen er automatisch minder dieren gefokt worden.
 
Lees hier het volledige bericht.