Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

7 leeuwen gedood in Zuid-Afrika

Stampersgat, 14 oktober 2020

Recent werd een groep leeuwen (7) in Zuid-Afrika afgeschoten door park officials. De dieren waren uit Karoo NP gebroken. Aldus officials deed deze groep dat vaker en dit werd een gevaar. Tijdens hun laatste ontsnapping doodde de groep diverse geiten en het wachten was op het moment dat er ook menselijke slachtoffers zouden vallen, aldus officials.

Het hele verhaal is oneindig triest en schetst de uitdagingen waar we voor staan. Met een afnemend leefgebied, is er minder grond voor wilde dieren. Er ontstaan Reservaten of parken die, zeker in Zuid-Afrika, omheind zijn. De dieren zijn daar veilig maar er ontstaan dan wel tal van andere problemen. Leeuwen planten zich enorm snel voort. 

Normaliter, in een open systeem, zullen halfvolwassen mannetjes naar ander gebied trekken. Maar met een hek om een gebied heen, kan dat niet. Er moet dan dus door mensen actief worden ingegrepen in dit soort gebieden. Bijvoorbeeld door vrouwtjes op de pil te zetten, door dieren af te schieten of door dieren te verplaatsen naar ander gebied. Aldus officials waren deze leeuwen door hen bij andere Reservaten aangeboden maar wilde geen enkel Reservaat ze hebben. O.a. omdat ze al genoeg leeuwen in hun gebieden hebben en er dus geen ruimte is voor meer leeuwen.

Lees hier het volledige bericht.