Knuffelfarms = dierenmishandeling. Bezoek geen knuffelfarms!

13 cheeta welpjes in beslag genomen

Stampersgat, 23 oktober 2020
 
En weer zijn er cheeta welpen in beslag genomen in Somaliland. Maar liefst 13 aldus berichten. Het goede nieuws is dat de autoriteiten er nu in geslaagd zijn een notoire handelaar te arresteren. Dat neemt niet weg dat er dus wederom cheeta's voorgoed verloren zijn voor een leven in het wild. En daarmee wordt de ernstig bedreigde subsoort in de Hoorn van Afrika nog verder uitgedund.

De populatie cheeta's hier (geschat op zo'n 300) wordt op grote schaal bejaagd en uit het wild gehaald omdat er nog steeds heel veel mensen zijn die een cheeta als huisdier willen houden. Ze worden veelal geëxporteerd naar het Midden Oosten. Het merendeel van de welpen haalt de overtocht niet eens.

Het filmpje is voor de meeste van ons waarschijnlijk niet te volgen maar de beelden van de welpen zeggen genoeg. Arme dieren. SPOTS voert lobby in de politiek om meer aandacht te krijgen voor dit onderwerp. Dat is een lange weg maar elke keer als wij dit soort beelden zien, weten we weer waarom we het doen. Opgeven is geen optie.
 
Bekijk het filmpje hier.