Zuid-Afrika gooit leeuw in uitverkoop

Stampersgat, 28 juni 2017

Vandaag maakte de Regering van Zuid-Afrika bekend dat ze jaarlijks 800 skeletten van gefokte leeuwen gaat exporteren naar Azië. Daarmee is de cirkel van commercie rondom leeuwen in dit land rond want in Zuid-Afrika worden al op grote schaal leeuwen gefokt voor toeristen en jagers. Na ingezet te zijn als knuffelwelp en jachttrofee, is er nu dus een extra verdienmodel gevonden voor deze gefokte leeuwen. De botten van de voormalige knuffelwelp worden geëxporteerd naar Azië. Daar worden ze vermalen tot pil of poeder of verwerkt in cake en wijn. Met dit besluit opent Zuid-Afrika ook de poorten naar stroperij van de wilde leeuw. Een dier dat reeds met uitsterven wordt bedreigd. Botten leveren immers nu geld op en wie ziet het verschil tussen de beenderen van een gefokte of wilde leeuw......Al steeds vaker komen berichten naar buiten van gestroopte wilde leeuwen, ontdaan van specifieke lichaamsonderdelen. 

SPOTS komt in actie; Help mee!!!
SPOTS is bezig met het samenstellen van een Leeuwenboek. Dit is een verzameling bijdragen vanuit het hele land om te protesteren tegen de handel in gefokte leeuwen in Zuid-Afrika. Wij gaan dit boek op World Lion Day - 10 augustus - aanbieden aan de Ambassade van Zuid-Afrika. Informatie over de actie leest u via deze link.

Teken de petitie
SPOTS start- naast het Leeuwenboek - een petitie waarmee mensen hun ongenoegen over de hele fokindustrie van leeuwen in Zuid-Afrika, eveneens kenbaar kunnen maken. Deze petitie wordt ook op 10 augustus aangeboden aan de Zuid-Afrikaanse ambassade. De petitie vind je hier.

Help de leeuw door hem uw stem te geven. Middels een bijdrage via het leeuwenboek en/of door uw ondertekening in de petitie.