Zambia Tourism stopt promoten wandelen met leeuwen.

Etten Leur - 4 januari 2014 - Zowel AfricaInSites.com and Biggestleaf.com, de organisaties die Zambia Tourism ondersteunen, willen niet meer met het wandelen met leeuwen geassocieerd worden, zo laten zij in dit nieuwsbericht weten.

Dat het contact tussen leeuwen en mensen van nature niet vanzelfsprekend is, onderstreept de foto hiernaast overduidelijk. Zelfs op jonge leeftijd heeft een leeuw veel kracht en kan zelfs een jonge welp een mens ongewild behoorlijk verwonden.

Toch is dit niet de hoofdreden van het wereldwijde groeiende protest. Het zijn vooral de misleidende verhalen die toeristen en vrijwilligers op de mouw worden gespeld die op verzet stuiten. Eigenlijk is het heel simpel: een leeuw kan nooit meer in het wild worden uitgezet als deze aan overdadig menselijk contact heeft blootgestaan. Wandelen en knuffelen met leeuwen draagt nooit bij tot de bescherming van de leeuw in het wild!

Steeds meer landen, groeperingen én vooral ook toeristische organisaties keren zich tegen het promoten van dergelijke verwerpelijke activiteiten. Nu sluit ook Zambiatourism.com zich hierbij aan. Zij geven het volgende aan: "wij bevelen aan dat een ieder die overweegt een wandeltrip met leeuwen te boeken (of andere dergelijke activiteiten), hier eerst eens meer over leest."

In het bericht wordt er vervolgens naar een aantal websites verwezen. Zambiatourism.com blijft de ontwikkelingen op dit gebied naulettend volgen.

Een positief bericht om het nieuwe jaar te beginnen! Laten we hopen dat nog vele Afrikaanse reisorganisaties dit voorbeeld zullen volgen.

Website - Zambia Tourism >