Wereldwijde mozaïek selfie-actie

Etten Leur - 31 mei 2015 - Op 3 oktober zal weer de wereldwijde mars voor olifanten, neushoorns en leeuwen worden gelopen. In Nederland gebeurt dit in Amsterdam en wordt het door diverse organisaties georganiseerd. Naast SPOTS zijn het IFAW, World Animal Protection, De Neushoornstichting, Stichting Zuiderzee Zwerfdieren en Bring the Elephant Home, de organisatoren van de Mars.

Deze mars wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor de leeuw, neushoorn en olifant. Dit is helaas hard nodig want deze drie iconische dieren worden direct met uitsterven bedreigd. Illegale handel, trofeejacht, knuffelfarms en afname leefgebied zijn belangrijke bedreigingen.

Mozaïek van selfies
Een belangrijk onderdeel van de mars wordt het onthullen van een ‘selfie-mozaïek’. Het eindresultaat van dit mozaïek wordt op 3 oktober, tijdens de finish van de mars, onthuld op grote schermen bij het Rembrandtplein te Amsterdam. Hiervoor kunnen we ook uw hulp gebruiken! We roepen daarom iedereen die liefde heeft voor dieren op een selfie te maken en op te sturen, zodat hun foto deel gaat uitmaken van het mozaïek.

Hoe werkt het?
Maak een selfie samen met je huisdier(en), een pluche knuffeldier of een wild dier in een natuurlijke omgeving. Iemand anders de foto laten maken mag uiteraard ook. Upload je foto voor 20 september 2015 op deze website.

Voor kinderen
Kinderen kunnen ook meedoen. Naast een selfie kunnen zij ook een foto van de hiervoor gemaakte kleurplaat opsturen. Je kan de tekening ook van de Global March Kids-website downloaden. Een eigen tekening maken van de drie bedreigde dieren mag natuurlijk ook. Laat ook broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten meedoen door de kleurplaat of selfie op te sturen. Vraag wel eerst even aan je ouders of verzorgers om toestemming of je mee mag doen!  Upload je foto voor 20 september 2015 op deze website.

Meelopen met de mars?
Wil jij meelopen in de mars en jouw stem voor deze dieren laten horen? Meld je dan aan via Facebook of via info@stichtingspots.nl.

Wij bedanken Ronald Sinoo voor het maken van de kleurplaat en Moz-art voor het ontwikkelen van het mozaïek.
Website - Global March >
Facebook - Global March >
Aanmelden voor het event >
Website - Moz-art >