Wandelen met leeuwen stopt in Zambia.

Etten Leur - 22 maart 2015 - Zoals we al eerder vermeldden bestaat er een organisatie, ALERT genaamd, die zo ongeveer alles doet waar we als SPOTS niet achter staan, zoals knuffelen met welpen, maar zeker hun "specialisme": wandelen met leeuwen. SPOTS houdt dan ook nauwgezet alle nieuwsberichten rondom deze organisatie in de gaten. Deze week kregen we het volgende nieuws:

In maart 2015 heeft ALERT bekend gemaakt dat vanaf november 2015 geen wandelingen met leeuwen en toeristen zullen worden gedaan in hun park in Livingstone, Zambia. Dit omdat er teveel leeuwen in het programma zijn op het moment, en omdat er nog geen leeuwen uitgezet zijn. Dit op basis van de mening van experts. Het lijkt er dus op dat ze dus in ieder geval luisteren naar de mening van experts, hopelijk zal ook de algemene mening van toeristen veranderen als deze inzien dat dit niet de beste manier is om wilde leeuwen te beschermen. En hopelijk zal ALERT uiteindelijk hun programma aanpassen zodat effectiever wilde leeuwen beschermd kunnen worden, en er geen ‘gebruik’ meer hoeft te worden gemaakt van leeuwen in gevangenschap.

Deze beslissing heeft ALERT al in februari 2014 genomen, maar komen er pas nu naar buiten om, volgens hun website, de banen van het personeel veilig te kunnen stellen en nog wat geld in te zamelen voor hun release program. Je zou dus kunnen stellen dat ze nog 1 jaar lang allerlei mensen misleid hebben....

Geen nieuws om de vlaggen meteen te laten wapperen of een nationale feestdag voor uit te roepen, maar er mag zeker op geproost worden.

Wellicht dat ALERT de internationale druk toch wat begint te voelen...De aankondiging staat hier.