Vakantiebeurs 2018 - hoe ga je diervriendelijk op vakantie

Stampersgat, 9 januari 2018

​Van 10 t/m 14 januari vindt de Vakantiebeurs weer plaats in de Jaarbeurs, Utrecht. Veel mensen zullen hier weer ideeën en inspiratie op doen. Het blijkt dat in veel excursies dieren betrokken zijn (in zo'n 70% van de gevallen). Vaak is bij dit soort excursies sprake van dierenleed. Iets waar veel mensen nu juist niet aan willen bijdragen. Maar hoe dit nu te herkennen?

​SPOTS is samen met World Animal Protection en IFAW betrokken geweest bij de totstandkoming van richtlijnen aangaande dieren in toerisme van het ANVR. Deze werden in 2016 gelanceerd. De ANVR is de branche organisatie van reisorganisaties in Nederland waar meer dan 260 organisaties bij zijn aangesloten. Naast de richtlijnen is er een training ontwikkeld voor reismedewerkers. Zodat ze beter kunnen adviseren naar reizigers toe als het op dieren aankomt. 

 

Ook voor de consument hebben de ANVR, SPOTS en World Animal Protection een document ontwikkeld. Met duidelijke 'do's' en dont's aangaande excursies waar dieren bij betrokken zijn.

​Klik hier voor het document zodat ook u goed voorbereid op reis gaat!