U een mooie vakantie, de big cats een goed leven.

Etten-Leur, 7 augustus 2016 - Overal ter wereld worden de "leukste, mooiste, spannendste activiteiten" met dieren aangeboden. Of het nu gaat om het zwemmen met dolfijnen, rijden op een olifant of het knuffelen van een welpje: het gaat hier om een aanslag op het welzijn van dieren. 

Uw huisdier en de dieren op een vakantiebestemming.
Als u met vakantie gaat, dan wilt u ook een zorgeloze vakantie voor uw huisdier(en). Er is altijd wel iemand die met liefde voor ze zorgt, of ze worden naar een goed en betrouwbaar logeeradres gebracht. Dit staat in schril contrast met de leefomstandigheden van dieren op diverse vakantiebestemmingen (knuffelwelpjes, olifanten om op te rijden, fietsende aapjes, dansende beren, slangen om je nek en ga zo maar door).

Wees alert op misleiding.
Laat u niet verleiden door zielige verhalen: "als ik u geen excursie verkoop, heb ik geen inkomen en kan ik mijn dieren geen eten meer geven en gaan ze dood".

Laat u geen zand in de ogen strooien. Soms wordt gezegd dat de dieren er geen last van hebben. Niets is minder waar.
Neem een voorbeeld aan de leugenachtige verhalen van de "geloofwaardige" monniken van de inmiddels gesloten Tijger Tempel en kijk goed uit wat u bezoekt en of het echt is wat u denkt te zien.

Realiseer u dat altijd dierenleed verborgen is achter die leuke foto met een welpje. Net als kinderen, horen welpjes bij hun moeder en niet bij toeristen op schoot.

Als een reisorganisatie een excursie niet aanbiedt, omdat deze niet past in de dierenwelzijnsrichtlijnen van de ANVR, boek dan ook niet bij die "aardige" man of vrouw op straat of het strand.

Tot slot.
Stichting SPOTS wenst u een hele fijne vakantie.
Misschien maakt u wel een hele mooie foto van een leeuw, cheetah, luipaard of een andere wilde kat (waar ook ter wereld, maar niet in een dierentuin) en wilt u dit met ons delen. Dan kunt u die mailen naar info@stichtingspots.nl en wie weet kan die foto van u gebruikt worden voor een van onze nieuwsberichten.