Te dikke tijgers wekken lachen op maar tonen trieste werkelijkheid

Etten-Leur, 26 februari 2017

​Wij melden vaak over leeuwen en knuffelfarms in Afrika. Maar ook tijgers worden op deze wijze ingezet in knuffelfarms en tijgerfarms. Dit gebeurt vooral in Azië. Zo werd deze week bekend dat de Tiger Temple (Thailand) die vorig jaar was opgedoekt, nu plannen heeft voor een doorstart. Waarbij toeristen wederom kunnen knuffelen met tijgers.

​En deze week verscheen ook een artikel met foto's. Waarop 'obese' tijgers te zien zijn. De foto's gingen viraal en mensen maakten er grapjes over. 'Deze tijgers hebben zo te zien in het kader van het Chineze Nieuwjaar, iets te veel te eten gekregen'. Het trieste van deze foto's is echter dat het diep dierenleed aangeeft. Waar veel mensen dus geen besef van hebben.

De tijgers op deze foto's leven in het Siberian Tiger Park, in de stad Harbin, China. In dit gebied zijn vele tijgerfarms te vinden die ook door toeristen worden bezocht. Verhaal dat hier verteld wordt is dat de tijger op uitsterven staat. En deze parken daarom tijgers fokken. De dieren zouden ooit uitgeplaatst worden in het wild. Een verhaal verre van de waarheid.

​Op deze tijgerfarms worden dieren massaal gefokt om vervolgens gedood te worden voor hun botten. Die worden verwerkt in tijgerwijn bijvoorbeeld; dit zou helend werken tegen allerlei ziektes. Het welzijn van de dieren is niet zo belangrijk, getuige de vele, dikke tijgers.

​Dit verhaal is dus verre van 'funny' en feitelijk diep triest. Lees en zie de foto's van deze dikke tijgers via deze link.