Steeds meer berichten over stroperij op wilde leeuwen

Stampersgat, 15 juli 2017

​Steeds vaker komen berichten naar buiten over gestroopte leeuwen. Zoals recent van het Greater Limpopo Carnivore Project. Zij berichten op hun Facebookpagina over diverse leeuwen die vergiftigd zijn. Omdat bepaalde lichaamsonderdelen missen, zoals klauwen en soms neuzen, wordt gedacht dat deze leeuwen gedood en gebruikt zijn voor de bottenhandel.

​Het lijkt erop dat de bottenhandel in leeuwen toeneemt. En dit alles wordt alleen maar versterkt door het feit dat Zuid-Afrika van plan is om jaarlijks 800 skeletten van gefokte leeuwen te exporteren naar Azië. Ze worden hier gebruikt in o.a. medicijnen, als vervanging van tijgerbotten.

Hoewel de Regering van Zuid-Afrika stelt dat ze met deze handel in gefokte leeuwen, juist wil voorkomen dat er op wilde leeuwen wordt gejaagd voor hun botten, lijkt dit dus alleen de boel te verergeren.

​Het is heel hard nodig dat de Regering van Zuid-Afrika beseft dat met hun besluit, de leeuw de nieuwe tijger dreigt te worden. Omdat tijgerbotten zo 'in' waren werden massaal tijgers gefokt op tijgerfarms. Ook hier werd gesteld dat dit de vraag naar wilde tijgers zou doen afnemen. Dit bleek helemaal niet het geval. De vraag naar wilde tijgers steeg alleen maar en dit bracht dit dier mede op uitsterven. Er zijn nu nog maar zo'n 4000 wilde tijgers wereldwijd.

​Teken daarom onze petitie waarin je je uitspreekt tegen de fokindustrie van leeuwen in Zuid-Afrika.