Posters promotie knuffelfarms verwijderd van internationaal vliegveld Zuid Afrika

We gaven het in ons vorige nieuwsbericht op deze site reeds aan. De nieuwe Minister van het Ministerie van Toerisme in Zuid Afrika, heeft zich duidelijk uitgesproken tegen het fenomeen knuffelfarms in zijn land. Toen hij klachten kreeg over een affiche waarop knuffelen met leeuwen wordt aangeprezen, opgehangen in de nationale airport van Zuid Afrika, handelde hij dan ook direct. Hij gaf de opdracht de affiche direct te verwijderen. Dat is een mega belangrijk signaal vanuit dit Ministerie. Een afbeelding van de affiche ziet u hierboven.

Wat natuurlijk erg in tegenstrijd is met de signalen komend vanuit het Ministerie van Toerisme, is het feit dat een ander Ministerie zich juist hard maakt voor canned hunting en het fokken van leeuwen. Dit Ministerie is er verantwoordelijk voor dat tijdens de laatste CITES top (september 2016) een akkoord kwam. Waarin besloten werd dat Zuid Afrika toestemming krijgt om op grote schaal leeuwenbotten van gefokte leeuwen, te exporteren naar Azië. Hier is vraag naar omdat deze botten worden verwerkt in de pharmacie industrie. Normaliter gebruikte men daarvoor tijgerbotten maar omdat dit dier bijna uitgestorven is, moet men op zoek naar alternatieven. We zijn benieuwd hoe dit alles gaat verlopen in de toekomst.....

​Voor het artikel kunt u deze link volgen, (http://www.sapeople.com/2017/01/12/tambo-international-airport-remove-lion-cub-petting-posters/)