Petitie verlengd

Stampersgat, 8 oktober 2017

​Op Werelddierendag (4 oktober) overhandigde Simone Eckhardt namens SPOTS de petitie die wij eerder startten bij de Ambassade van Zuid-Afrika. Met de petitie werd ook een leeuwenboek overhandigd. Een boek bestaande uit inzendingen van mensen die verontrust zijn over wat er nu gebeurt in Zuid-Afrika.

Waar gaat het om
​Zuid-Afrika fokt op grote schaal leeuwen. De dieren worden ingezet in toerisme (als knuffelwelp) en eindigen veelal in de canned hunting, een specifieke vorm van jacht. In juni dit jaar maakte de Regering van Zuid-Afrika bekend dat ze ook jaarlijks 800 skeletten van gefokte leeuwen gaat exporteren naar Azië. Er is vraag naar de botten die verwerkt worden in medicijnen. Een en ander was reden voor SPOTS om een petitie te starten waarbij de Regering van Zuid-Afrika (het betreffende Ministerie) wordt opgeroepen hiermee te stoppen. 

Aansluiting andere stichtingen
​SPOTS benaderde vervolgens meerdere stichtingen wereldwijd die zich met dit onderwerp bezig houden. In onze ogen is het essentieel om op dit onderwerp samen te werken om zo meer bereik te hebben. Intussen hebben meer dan 30 stichtingen aansluiting gezocht en is de petitie door meer dan 14.000 mensen ondertekend.

Vervolg
​We hebben daarom besloten dat we doorgaan met de petitie. Die een instrument is om wereldwijd aandacht te vragen voor deze meedogenloze commerciële handel in leeuwen die ook impact heeft op de wilde leeuwen. Dus, mocht je nog niet ondertekend hebben, doe dat dan alsnog!!!!!

Link naar petitie:
https://www.change.org/p/south-african-government-stop-the-exploitation-of-captive-bred-lions