Ook reisbranche in Zuid-Afrika zelf buigt zich over 'dieren' excursies

Stampersgat, 15 augustus 2017

Van 16 tot 18 augustus vindt in Zuid-Afrika het SATSA congres plaats. SATSA is een overkoepelende organisatie van allerlei belanghebbenden in toerisme in dit land. Denk aan reisorganisaties, aanbieders van excursies (zoals knuffelfarms), hotels, autoverhuurbedrijven ea.

Tijdens dit congres wordt o.a. gesproken over excursies waar dieren bij betrokken zijn. Men wil gezamenlijk bekijken of de branche in Zuid-Afrika kan komen tot richtlijnen rondom dit soort excursies. Er wordt gediscussieerd in een panel en hiervoor is ook uitgenodigd de ANVR . Deze brancheorganisatie van reisorganisaties in Nederland wordt gezien als 1 van de koplopers op gebied van duurzaam ondernemen wereldwijd. In 2016 nam zij richtlijnen aan rondom excursies waar dieren bij betrokken waren. Hieruit volgden enkele do's en dont's waaronder bezoeken aan knuffelfarms die worden afgeraden. Meer dan 250 organisaties zijn aangesloten bij de ANVR en houden zich veelal aan deze richtlijnen. Waardoor gezegd kan worden dat vanuit Nederland praktisch geen excursies naar knuffelfarms meer worden aangeboden (door ANVR leden).

SPOTS was, samen met World Animal Protection Nederland en International Fund for Animal Welfare - IFAW NL, een belangrijke gesprekspartner voor het ANVR aangaande de totstandkoming van deze richtlijnen. Voor SPOTS was het speerpunt komen tot dont's mbt wilde katachtigen.Wij zijn super blij dat er ook in Zuid-Afrika een discussie op gang komt rondom dit thema. En wij hopen dan ook dat dit gaat leiden tot een sterke afname van dit soort activiteiten. Wij hebben in ieder geval onze partners, zoals Blood Lions en Campaign Against Canned Hunting, geattendeerd op het congres. Zij hebben aangegeven aanwezig te zijn.

http://www.satsa.com/