Onwetendheid bij de media zorgt voor verkeerde signalen..

Etten-Leur - 7 september 2014 - Hadden we vorige week te maken met een publicatie in het blad "Linda", deze week werd in een uitzending van "Love is in the air" - opgenomen in Zuid Afrika - overduidelijk geknuffeld met welpjes.

Elk tv-programma kent research. Bij een tv-uitzending wil je de feiten toch goed op een rij hebben. Toch ging het bij het programma van Robert ten Brink mis. Niet alleen is de gemiddelde Nederlander onvoldoende geïnformeerd, ook de media blijken in de mooie verhalen te trappen die knuffelfarms mensen op de mouw spelden.

Vanzelfssprekend wijzen RTL en producent Endemol dergelijke organisaties af, zo vermeldt de Telegraaf. Er was onderzoek gedaan en alles leek in orde. Veel mensen weten nog steeds niet dat menselijk contact met wilde dieren hun terugkeer naar de natuur onmogelijk maakt. Het fenomeen knuffelfarm is helaas nog steeds zeer hardnekkig.

Op vakantie naar Afrika?
Zorg dat u geïnformeerd bent! Bezoek nooit locaties waar met wilde dieren geknuffeld en gewandeld kan worden. Alle mooie verhalen ten spijt. Menselijk contact door wandelen en knuffelen draagt NOOIT bij aan het behoud van dieren in het wild.

Door veelvuldig menselijk contact verliest een wild dier het van nature aanwezige wantrouwen jegens mensen. Daarnaast heeft een geknuffelde leeuw nooit natuurlijk gedrag en jacht geleerd. Deze combinatie zou voor grote problemen zorgen. Daarom kunnen wilde dieren zoals geknuffelde leeuwen NOOIT in het wild teruggeplaatst worden.

Telegraafartikel Linda en Robert steunen knuffelfarms 5 sep 2014 >