Knuffelfoto’s verboden in de staat New York.

De senaat van New York heeft kortgeleden een wet aangenomen waarin het verboden wordt om jezelf op de foto te zetten waarop wordt geknuffeld met grote katachtigen zoals leeuwen en tijgers.
De nieuwe wet is aangenomen om onder andere de veiligheid van het publiek te beschermen op de jaarmarkten en kermissen waar het mogelijk is te knuffelen met de dieren. Een ander, niet te verwaarlozen aspect, is het feit dat de dieren onder een zware verdoving moeten worden gebracht om het mogelijk te maken dat ze met zich laten sollen.
De aanleiding tot het opstellen van deze wet is het toenemende aantal foto’s op Tinder, een populaire datingsite, waar 1 op de 10 foto’s een foto is van een jongen met een tijger. De psychologie hierachter, aldus een professionele matchmaker, is simpel: “Als ik een tijger kan temmen, kan ik jou zeker aan” is de gedachte van de zoekende jonge mannen.
Voorlopig is de wet alleen van toepassing op het poseren met grote katachtigen, het poseren met beren en apen is helaas nog steeds toegestaan.

Origeel artikel: klik hier