Kinderen het slachtoffer van canned hunting?!

Onze volgende generatie gaat de prijs betalen voor de gevolgen van trofee- en sportjacht en canned hunting nu meer ouders hun kinderen op steeds jongere leeftijd meenemen op hun jachtpartijen.
 
In Amerika, maar ook in Nederland, bestaat er een kijkwijzer die er voor moet zorgen dat (te) jonge kinderen blootgesteld worden aan seks, geweld en grove taal op televisie en in films. Ouders die de opvoeding van hun kinderen serieus nemen maken dan ook gebruik van dit systeem om hun kinderen te beschermen. Geen enkele verantwoordelijke ouder zal zijn kind een film laten zien met excessief geweld of keiharde porno.

Vreemd genoeg vinden diezelfde ouders het de gewoonste zaak van de wereld hun kinderen mee te nemen op jachtsafari naar Afrika, daar een giraffe dood te schieten en breed lachend met de hele familie op de foto te gaan! Deze trend houdt al een aantal jaren aan en lijkt alleen maar groter te worden. Reden voor onderzoek vond men en de resultaten zijn zorgwekkend. Kinderen met ouders die jagen om het jagen blijken later onder andere vaker wetsovertredingen te maken, maakten zich schuldig aan het pesten van anderen, hadden meer last van depressies, gebruikten vaker drugs en alcohol.
Anderzijds, kinderen die ouders hebben die jagen en dit voor het voedsel doen, en daarbij hun kinderen leren over natuurbescherming, toonden niet dit gedrag.

Je kunt dus de vraag stellen: Is er ook een kijkwijzer nodig voor familieuitstapjes?......

Het volledige engelstalig artikel staat hier: Most Unlikely Trophy Hunting Victims, Children