Jongetje in coma na aanval van leeuw

Zuid-Afrika, 24 april 2017

Een 11-jarig jongetje ligt in Zuid-Afrika nog steeds in coma nadat hij 2 weken geleden door een leeuw is aangevallen. De leeuw werd door zijn grootouders als huisdier gehouden, samen met nog enkele andere leeuwen.

De driejarige leeuw viel de jongen van achteren aan en beet het kind in de nek. De oma heeft nog geprobeerd de leeuw van haar kleinzoon weg te trekken wat ook haar verwondingen opleverde. Het jongetje is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht en hier ligt hij sinds die tijd in coma.

​Het verantwoordelijke Ministerie van Zuid-Afrika gaat een onderzoek instellen. Aldus hen '“Even though Cor has permits, that does not mean he is allowed to keep them in his home. It is wrong and we will investigate the matter.”

​Het hele (Engelstalige) artikel leest u hier.

Dit incident geeft wederom pijnlijk duidelijk aan dat leeuwen wilde dieren zijn en dus niet geschikt zijn als 'knuffelobject' of als 'huisdier'. De eigenaar in kwestie gaf altijd aan dat de leeuwen aan mensen gewend zijn, het echte huisdieren zijn waarvan geen kwaad te verwachten is. Helaas blijkt de realiteit dus anders.

​Hoe vreselijk dit voorval ook is, wij hopen dat dit wederom een bewijs is voor het gegeven dat wilde dieren niet als knuffels gezien moeten worden. De afgelopen maanden waren er meerdere incidenten in Zuid-Afrika waar cheetah's en leeuwen bij betrokken waren. Die allemaal worden ingezet als knuffelobject voor toeristen. Uit alles blijkt dat interacties met deze dieren niet zonder gevaar is.