Het houdt niet op, niet vanzelf.

Etten-Leur - 9 november 2014 - Dat er nog een lange weg te gaan is, mag ondertussen duidelijk zijn. Deze week werd er in Ecuador een VN-conferentie gehouden waar besproken werd over welke dieren toegevoegd zouden moeten worden aan de lijst met beschermde dieren. Van de 32 diersoorten die waren voorgedragen, waaronder de duivelsrog, de manta en de zaagvis, is de leeuw niet op de lijst gekomen, omdat verschillende Afrikaanse landen dit niet zagen zitten. 

Ook startte Groupon (in Zuid Afrika) met een kortingsactie waarbij je met een korting van 40% met onder andere leeuwtjes kunt knuffelen. Jammer, je zou toch verwachtten dat dit soort bedrijven hun huiswerk wat beter doen.

Gelukkig hebben we tegenwoordig het internet en de social media. Deze zijn uitermate geschikt om te laten weten hoe je over bepaalde zaken denkt. Zo kun je op de Facebook pagina van Groupon ze er op wijzen dat je het niet eens bent met hun handelen.

Ook zijn er diverse online petities in omloop waar je ook je stem kunt laten horen.

Uiteraard kun je ook besluiten Stichting SPOTS te steunen door te doneren of door adoptieouder te worden van een van onze dieren.

Groupon: even zoeken op de pagina. Blijf altijd beleefd in je op- en aanmerkingen. Ordinaire scheldpartijen hebben geen effect.

Avaaz: Een petitie gericht aan de Eurposes commisie om een ban te krijgen op de imprt van trofeeen.

Stichting Spots: website

Gratis doneren kan ook via de Goededoel Shop . Je winkelt hierbij online bij de aangesloten shops die op hun beurt een percentage van het aankoopbedrag doneren aan Spots.