Gaat de geschiedenis zich herhalen? Cecil 2?

Stampersgat - 24 september 2017 - Iets meer dan een jaar na de dood van Cecil en de golf van verontwaardiging die dat tot gevolg had, lijkt de geschiedenis zich te gaan herhalen.

Eerder deze week bereikten ons berichten dat er wederom rondom het Hwange park gejaagd werd op leeuwen. Naar verluidt werd daarbij gebruik gemaakt van aas om de leeuwen uit het beschermde gebied te lokken.

Ook nu gaat het weer om leeuwen met een naam: "Mopane" & "Sidule". 2 leeuwen die zich geregeld aan laten zien en, net als Cecil, veelvuldig gefotografeerd worden.

Er is  nog geen bevestiging of dit een legale of een illegale jacht is, maar alles duidt er op dat iets niet in de haak is en er mogelijk sprake is van een quota transfer. Een quota transfer maakt het mogelijk voor een jager (of beter voor de PH (Personal Hunter)) om een leeuw te schieten in elke concessie die hij of zij maar wil. Kortom als in een concessie de leeuwen op het quota al zijn geschoten, mag er toch meer geschoten worden. Dit overschot wordt dan in mindering gebracht op een andere concessie.

Blijkbaar heeft men niets geleerd van de hele commotie rondom Cecil en gaan de jagers gewoon door met hun praktijken.

Er loopt een petitie die getekend kan worden als je je stem wilt laten horen: https://www.thepetitionsite.com/nl/870/077/620/stop-the-lion-hunt-on-mopane-and-sidule-bait-is-been-used-to-lure-them-out-of-the-park/