Film over canned hunting - Blood Lions

Etten Leur - 5 juli 2015 - Wereldwijd komt er steeds meer aandacht voor het fenomeen canned hunting en het dierenleed wat daarmee gepaard gaat. Al in 1997 werd er door Robert Cook in zijn TV programma The Cook report aandacht gegeven aan dit fenomeen. Toentertijd stond dit nog in de kinderschoenen, maar de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een miljoenenbusiness.

Nu, bijna 20 jaar later, heeft fotojournalist Ian Michler samen met een team experts een documentaire gemaakt waarin onder andere een jager gevolgd word vanaf het moment dat hij online, vanuit zijn huis in Hawaii, een leeuw koopt.

De film laat alle aspecten zien van deze lucratieve manier van zakendoen en laat trofeejagers, touroperators van jachtreizen, fokkers aan het woord, maar ook ecologen, natuurbeschermers, enz.

Ian Michler volgt al sinds 1999 de ontwikkelingen rondom canned hunting op de voet. Ook de spinnoffs, zoals knuffelen met welpjes, wandelen met leeuwen, vrijwilligersprogramma's, handel in leeuwen en de opkomst van de handel in botten komen aan bod.

De film zal voor het eerst vertoond worden op het Durban International Film Festival op 22 juli 2015.