En weer gaat een celeb op de foto met een leeuwenwelp

Stampersgat, 6 april 2018

​Er lijkt geen einde te komen aan 'celebs' die een bezoek brengen aan een knuffelfarm. Ditmaal was het Tamara Ecclestone, familie van Formule 1 baas Bernie Ecclestone, die een bezoek bracht aan Black Jaguar White Tiger Foundation. Eerder ging Lewis Hamilton (ook Formule 1) haar voor. Voor de verjaardag van haar vierjarige dochter leek het Tamara wel leuk om op de foto te gaan met een schattige leeuwenwelp.

​Hoewel de meeste knuffelfarms te vinden zijn in Afrika en Thailand (tijgers), zijn ze wereldwijd te vinden. En de Black Jaguar White Tiger Foundation (BJWT) behoort daarbij. Hoewel ze zich een stichting noemen en pretenderen dieren te redden, is het zeer vreemd dat ze altijd 'schattige' welpjes hebben waarmee mensen op de foto kunnen.

Beroemdheden zijn een dankbare bezoeker aan dit centrum in Mexico en dit helpt BJWT om nog meer volgers te krijgen. Niemand stelt verdere vragen zoals waar deze dieren nu precies vandaan komen, hoe het ze verder gaat als de dieren groot zijn geworden en hoe leuk het nu is voor de dieren, al dat geknuffel. De dieren op de foto zien er niet echt blij uit..... Het zijn wilde dieren, niet gemaakt of geschikt om te knuffelen. 

Wij weten niet wat erger is aan het artikel dat vertelt over het bezoek van deze beroemdheid. Het feit dat er nog steeds mensen zijn die blind een bezoek brengen aan dit soort knuffelfarms. Of de krant, daily mail, die zich nergens afvraagt hoe normaal het is; op de foto met een leeuwenwelp. Journalisten worden geacht kritisch te zijn, gaan er dan nergens alarmbellen af? 

​Black Jaguar White Tiger foundation
​Er zijn vele aanbidders van BJWT alsook vele critici. Menig artikel met kanttekeningen zijn verschenen over dit 'opvangcentrum' waaronder deze, (https://medium.com/@poojanarayanan/black-jaguar-white-tiger-sanctuary-or-sham-5c5a2b392762).

​In onze ogen is het duidelijk. Jonge welpjes zijn 'cute'. Maar niet geschikt om mee op de foto te gaan. Het is dierenleed en het geeft daarnaast een volstrekt verkeerde boodschap af. Namelijk dat knuffelen met wilde roofdieren normaal is.