Eerste congres over dieren in toerisme in Nederland

Stampersgat, 3 december 2017 

​SPOTS is al jarenlang actief bezig met een lobby binnen toeristische scholen. Met als insteek de ANVR richtlijnen over dieren in toerisme, geïntegreerd te krijgen in de lesstof. Veel scholen hebben dit nu opgenomen in hun lesstof en in dit kader verzorgt SPOTS vaak gastcollege's.

​Op 25 november vond er voor het eerst een congres plaats over dit thema waarbij diverse scholen aanwezig waren. Studenten van de universiteiten Wageningen, Stenden en Saxion waren hierbij aanwezig. 
 

Tijdens het congres ging het over dieren in toerisme. Vanuit TUI werd ingegaan hoe zulke richtlijnen nu geïmplenteerd worden in beleid. Er werden discussies gevoerd over wat nu wel en niet acceptabel is. Het onderwerp Knuffelfarms kreeg hierbij speciale aandacht. Zo werd de documentaire Blood Lions (die gaat over de gefokte leeuw van Zuid-Afrika) vertoond.

​Als SPOTS zijn we erg blij met dit initiatief. Het streven is te komen tot drie jaarlijkse congresdagen waarbij zoveel mogelijk scholen aansluiten. Waarbij duurzaamheid in toerisme, en daarin dan ook specifiek dieren in toerisme, besproken zullen worden.