Een wereld zonder deze dieren is een eenzame plek

Etten Leur - 29 maart 2015 - Zaterdag 3 oktober 2015 wordt voor de 2e keer de GLOBAL MARCH FOR ELEPHANTS, RHINOS & LIONS gelopen.  De mars in Nederland vindt plaats in Amsterdam en start vanaf het Centraal Station.

Iedere 15 minuten wordt een olifant vermoord om zijn ivoor. De neushoorn wordt afgeslacht voor zijn hoorn en de leeuw, de koning der wildernis, wordt ernstig bedreigd door de jacht en het verschrikkelijke ‘canned hunting‘, waarbij toeristen in een afgezet gebied leeuwen mogen afschieten. Het verdwijnen van deze grote zoogdieren uit het ecosysteem door toedoen van jacht, stroperij, illegale handel en andere menselijke activiteiten kunnen we niet verantwoorden tegenover ons geweten en toekomstige generaties.

Voor ons is er maar één doel: de massale slachting van deze majestueuze dieren moet stoppen voordat het te laat is!

Wereldsteden
Onze hoofdstad is één van de vele wereldsteden waar de GLOBAL MARCH FOR ELEPHANTS, RHINOS & LIONS wordt gehouden en waar we met z’n allen een krachtig geluid laten horen tegen de slachting en illegale handel in producten van de ernstig bedreigde olifanten, neushoorns en leeuwen. Dus zet 3 oktober vast in je agenda, deel deze website op de sociale media en zeg het voort!

2014
Vorig jaar werd de mars door duizenden mensen in 136 steden op alle continenten gelopen. Bekijk het youtube filmnpje voor een sfeerimpressie van editie 2014 in Amsterdam.

Meer informatie op de website die speciaal voor deze gelegenheid ontwikkeld is: Global March