Cheetah interacties gestopt?

Etten-Leur - 2 april 2017 - Naar aanleiding van de aanval op een Nieuw-Zeelands jongetje door een Cheetah bij de Emdoni Lodge in Zuid-Afrika heeft men daar, zegt men, besloten te stoppen met de interacties met Cheetahs.
Door deze gerapporteerde aanval kwam er nog een bericht naar voor, waarin gesteld werd dat 1 dag tevoren iemand anders, door dezelfde Cheetah was aangevallen. Het excuus van de Lodge was toen dat het een onervaren dier was. Vreemd dat diezelfde Cheetah de volgende dag weer ingezet werd...
De lodge geeft aan te stoppen met interacties, maar stels tegelijkertijd dat het vanaf heden alleen nog maar voor personen boven de 16 jaar toegstaan is om in de Cheetah verblijven te komen voor foto's en "close encounters"... Alsof het minder erg is dat iemand van boven de 16 aangevallen wordt, denk ik dan als ik zoiets lees.
Het afbouwen van dit soort activiteiten, zoals het knuffelen van grote roofdieren, is ook waar de Zuid-Afrikaanse regering meer op gaat inzetten, aldus de pas aangestelde minister voor Toerisme.

Buiten het feit dat de toeristenindustrie er veel aan kan bijdragen om het knuffelen te stoppen, lijkt het me sowieso dat je ook zelf moet kijken wat de risisco's zijn om aan dit soort activiteiten, of welke activiteit dan ook met dieren deel te nemen.

Altijd is er wel ergens iets inde kleine lettertjes te vinden die je er op wijzen dat het deelnemen gevaarlijk is en men alle verantwoordelijkheid afwijst. Het zijn en blijven wilden dieren nietwaar?

Ik bedoel: Als er ergens bij een stuk water staat dat er Piranha's zitten, ga je toch ook niet zwemmen? Of als er stoplichten staan, rijd je toch ook niet door rood om te kijken of je geluk hebt?

Maar je loopt wel een kooi binnen met een roofdier dat 100 km/uur kan lopen en een bijtkracht heeft van 215 Kg! Ter vergelijking: Usain Bolt loopt 44,72 Km per uur en de gemiddelde mens heeft een bijtkracht van 68 Kg......

Feit blijft dat echte rehabiltatie programma's GEEN interacties met dieren aanbieden